STUDIO ON THE BULBS - INTERNETWINKEL      THUIS    Boekingen

Op deze pagina vind je een overzicht van alle cd's die in de loop der jaren zijn uitgebracht. De meeste zijn nog verkrijgbaar. We hanteren een eenheidsprijs, daar is de Hema ooit groot mee geworden. Onderaan de pagina staat de bestelinformatie.
 
   
Tunnelfist - Sparrow flies

Tunnelfist heeft weer een cd uitgepoept! Dertien liedjes, 32 minuten lang, over leed, liefde, onze oosterburen, Michael Stipe en wat de heren meer bezig heeft gehouden de afgelopen jaren. Een paar ouwe krakers, die nog niet eerder in de studio werden vastgelegd, een reeks nieuwe liedjes. Ongenuanceerd rechtdoor, melancholiek kronkelend, en ook een Duitstalige kraker ontbreekt deze keer niet. Bas, gitaar, drums, zang. Geen toetsen, geen effecten. Gemasterd door Zlaya van Loud Studios, die eerder goed werk heeft verzet voor de laatste langspeler van Zahnfleisch (zie hieronder). Gestoken in een prachtig hoesje van grafisch ontwerpster Tosca Lindeboom, gebaseerd op foto's die zanger Jos eerder maakte in de hoofdstad van het Duitse rijk. Betaald door Dr. Rutte en in flinke oplage vermenigvuldigd voor de fans, en voor degenen die we er ongevraagd mee gaan confronteren. Ga deze schijf beluisteren!

 
   
Zahnfleisch - Op jacht naar het leven

De nieuwste van Zahnfleisch is uit! Twaalf liedjes met kop en staart, volgespeeld door de heren van Tunnelfist, dame Rebecca van Vuure van Life to us en onze trouwe studiokrachten Leo Naaktgeboren en diens zwager Klaas Zwarthoed (zij schitterden eerder op de Life to us Tribute cd ten bate van Warchild). Gemasterd door Zlaya van Loud Studios, die eerder het cd geluid deed voor The Ex, Sonic Youth en The Gathering. Gestoken in een prachtig hoesje van grafisch ontwerpster Tosca Lindeboom en bij de professionele drukker vermenigvuldigd. Jawel, we hadden deze keer een heus budget tot onze beschikking en hebben daarvan grif gebruik gemaakt. Deze cd moet je hebben!

 
   
Dr. Rutte - Dieren zijn leuker dan mensen

Het grimmige Hillegomse broertje van Jaap Fischer en Armand met zijn eerste langspeler Dieren zijn leuker dan mensen. Opgenomen met de Studio on the bulbs mobile in de huiskamer van de artiest zelve, met een lekker drankje en rokertje onder handbereik.

Klappers van deze plaat: 'Het weer', 'Schijt aan alle rijken', 'Somber' en 'Het is feest'. Deze jongen heeft geen hoge pet op van de medemens.

Terecht en daarom brullen wij van Studio on the bulbs dagelijks mee: 'Poep aan de muren / poep aan het behang / laat die hufters barsten / geef ze er van langs.

 
   
Zahnfleisch - Hollander in Amerika

Het op muziek gezette Amerikaans reisdagboek van Martijn Rutte. Door de Alles op tien uitgeroepen tot '...het mooiste wat er het afgelopen jaar aan Nederlandstalige muziek is uitgekomen'. Hier kunt u zich, kortom, geen buil aan vallen.

 
   
Studio on the bulbs - Man alleen

De eerste Nederlandstalige schijf opgenomen in Studio on the bulbs. Nog wat onevenwichtig songmateriaal, maar met een paar ijzersterke krakers. Deze zou je alleen al kopen voor het vaak verkeerd begrepen, doordreunende Vol is vol. Met op de voorkant de Studio zelve en de trouwe Audi die ons overal heeft gebracht.

 
   
Studio on the Bulbs - Feed Me

Ontsproten aan het brein van bassist/gitarist/toetsenist/elektroniker/zanger Louis Kossen en uitgevoerd door hemzelf met hier en daar steun van de heren van Tunnelfist. Een tikkie rommelig, maar zeer sfeervol en bij vlagen steengoed. Let op de hysterische cover van Kylie Minogues I can't get you out of my head. Prachtig!

 
   
Tunnelfist - New Moon

De laatste en mooiste van Tunnelfist volgens velen. In elk geval volgens de dames en heren van het Vlaamse muziekblad Rifraf, die ons een recensie gaven, zoals we die nog nooit gehad hebben. En eerlijk is eerlijk, New moon en Pity zijn prachtig, maar vallen misschien wel in het niet bij de snoeiharde en kale uitvoering van Papa, met Berlin het beste wat Tunnelfist ooit heeft geschreven. Verder boordevol curiosa uit 5 jaar arbeidzaam muzikaal leven. Kopen!

 

 
   
Tunnelfist - Kompromislos

Zelden zoveel zure reacties gehad als op deze schijf. Vooral het titelnummer met de Hitler-sample (' Ganz gleich!') zette kwaad bloed, maar leverde ons ook een plaats op in de finale van 3FM Buzz. Over de doden niets dan goeds. Nog uit de tijd, dat het niet van regeringswege verboden was incorrecte grappen te maken. Bevat ook een erg mooie versie van Berlin en een hilarische, met knerpende falset gezongen cover van Modern Talkings You're my heart you're my soul.

 

 
   
Tunnelfist - Calling from the desert

Een tikkie pretentieus, een tikkie onevenwichtig, maar met een paar goeie liedjes erop, waarvan de allerbeste, Berlin, overigens terugkomt op Kompromislos. Het titelnummer was een prijspakker tijdens optredens. Vooral de break met de roffelende drums doet m'n hart nog steeds sneller slaan.

 

 
   
Tunnelfist - Coming out soon

De eerste single van Tunnelfist, met 2 naked monkeys (op de voorkant staat er maar eentje), Oo! Aa! Sex! (te horen tot op de Australische en Roemeense radio) en een van onze vrolijkste stampers en eerste uitstapje richting country, Let go!. Je kunt ook meteen de langspler Instinct kopen, waarvan alle nummers getrokken zijn. Zie hieronder.

 

 
   
Tunnelfist - Instinct

Nog geen jaar bij elkaar en meteen een langspeler opgenomen. Op een enkele zangpartij na alles ineens op de 4-track opgenomen in 6 uur in The Jam in Amsterdam, toendertijd onze vaste oefenstek. Een weekend lang ruzie gehad met de printer vanwege de hoesjes die er maar niet uit wilden komen, maar uiteindelijk was hij af. Afgekraakt in de meeste bladen, als hij al besproken werd. Inderdaad niet overal strak gespeeld, met soms zwakke liedjes, maar het ramt er lekker doorheen en heeft de direktheid die mensen waarderen in onze live optredens. Volgens sommigen onder u daarom de beste van Tunnelfist.

 

 
   
Boll'npunk Volume I

De eerste een waarschijnlijk laatste van de gelegenheidspunkers uit Hillegom, Amsterdam, Heemstede en Haarlem. Zij spelen voor u Ramones, DOA, Undertones, Iggy Pop, Green Day, Neil Young. En een speedy uitvoering van Vol is vol van eerder genoemde cd Man Alleen. Niet altijd in de maat, maar wel met veel plezier. Alleen voor de liefhebber.

 

 
   
Six - Done

Nu te koop: zes stemmige, beschaafde luisterliedjes van het duo Duijst-Rutte. Vooral Joy Divisions Heart en Soul en het door Jos Duijst gecomponeerde When it came zijn zeer de moeite waard. Voordeel voor de klant: omdat de heren geen overeenstemming konden bereiken over arrangementen en definitieve mix, kunt u kiezen uit maar liefst twee versies: de kale, met alleen lead- en achtergrondzang en slaggitaartje, of de toeters-en-bellen-mix met allerhande extra's, zoals een riedelgitaar, piano, synthesizer, percussie en mondharmonica. U kunt ze natuurlijk ook beide aanschaffen en dat voor de prijs van een! Tuut-tuut, grijp die volle bolle, pak beet, neem mee!

 

 

Kosten

Alle cd's zijn 5 euro p/s + 1,17 euro verzendkosten per 1 cd, 1, 56 euro per 2 cd's en 2,34 per 3-4 cd's. Maximaal 4 cd's per keer bestellen

Bonus!

Wie 2 cd's of meer bestelt, krijgt, zolang de voorraad strekt, een bonus cd cadeau met zeldzame opnames van Tunnelfist, waaronder opnames van radio- interviews, optredens en niet eerder uitgebrachte opnames uit de archieven van Studio on the bulbs (in diverse bezettingen opgenomen).

Bestellen

Maak het verschuldigde bedrag (+ verzendkosten!) over naar postbankrek 677 85 95 tnv M G R Rutte te Amsterdam o.v.v. de naam van de cd en je postadres.

Als je in Amsterdam woont, betaal je geen verzendkosten. Dan wordt het pakketje door de webmaster persoonlijk in je gleufje geschoven.

Je kunt ook tegelijk met de overmaking je adresgegevens per mail indienen bij Studio on the bulbs De cd komt zo snel mogelijk je kant op.