STUDIO ON THE BULBS - ZAHNFLEISCH : `OP JACHT NAAR HET LEVEN` IS AF!!!   

THUIS    Boekingen    Bestel de cd

De eerste jubelende recensie is binnen! Lees het hier.

 
   
Zahnfleisch - Op jacht naar het leven

De nieuwe cd is klaar! Twaalf liedjes met kop en staart, volgespeeld door de heren van Tunnelfist, dame Rebecca van Vuure van Life to us en onze trouwe studiokrachten Leo Naaktgeboren en diens zwager Klaas Zwarthoed (zij schitterden eerder op de Life to us Tribute cd ten bate van Warchild). Gemasterd door Zlaya van Loud Studios, die eerder het cd geluid deed voor The Ex, Sonic Youth en The Gathering. Gestoken in een prachtig hoesje van grafisch ontwerpster Tosca Lindeboom en bij de professionele drukker vermenigvuldigd. Jawel, we hadden deze keer een heus budget tot onze beschikking en hebben daarvan grif gebruik gemaakt. Deze cd moet je hebben!

Van de cd zijn inmiddels zo'n 200 exemplaren verkocht via internet. Niet veel, maar in deze barre tijden van mp3-downloads ook niet slecht.

Reinout Rutte, broer van Martijn, is de grote geldschieter: hij bekostigde het masteren, het vermenigvuldigen en wat er verder komt kijken bij het officieel uitbrengen van de schijf. Kijk, dat is pas een echte Professor in de Kunst.

We zijn erg trots op de zang op deze plaat. Jos Duijst (van Tunnelfist, November), Louis Kossen (Tunnelfist) en Rebecca van Vuure (Life to us) hebben hun best gedaan en het resultaat is ernaar. Erg mooi.

De drumpartijen zijn traditiegetrouw vol enthousiasme en met een ferme slag door Jeroen de Haan (Behave, Paper Moon, Life to us, Tunnelfist, Mischa) ingespeeld.

Martijn heeft zelf de gitaarpartijen en elektronische effecten voor z'n rekening genomen.

Klaas Zwarthoed en Leo Naaktgeboren hebben ons geholpen met bas resp. toetsen. Zij deden al eerder mee als special guests op de Tomorrow cd van Life to us (het WarChild project. Zie Life to us

Elk liedje op de plaat vertelt een verhaal over een man of een vrouw en wat hij/zij meemaakt. Niet altijd even vrolijk, gebaseerd op ware gebeurtenissen en voor sommigen misschien herkenbaar. De jammerklacht eindigt met een opbeurende gospel, 'Beter', met een glansrol voor Rebecca van Vuure op zang.

Hier alvast 3 mp3'tjes, om een idee te geven van hoe het klinkt. Houd er rekening mee, dat de kwaliteit van het geluid minder is dan op de cd.

Op jacht naar het leven

Bunker van de dood

Verlangen naar

Koop straks die cd! We houden jullie op de hoogte, hoe dat in zijn werk zal gaan. Eind mei volgen nadere berichten.

Voor de liefhebber de teksten van de plaat, hoewel deze, zoals het echte popmuziek betaamt, de sluitpost van de begroting zijn geweest. We heten geen Bob Dylan, boodschappen doen we bij de supermarkt en we maken ook geen kleinkut, pardon, -kunst. Met de akkoorden voor wie thuis mee wil doen.

Beter Verlangen naar Bunker van de dood
Hij is de man Het is liefde Mooi geweest
Een lege planeet Niet doen Zij had nog plannen

Luister naar de muziek...

Zomer in de stad Vreemdeling in eigen land Zij nam altijd