!DOCTYPE html> De thuispagina van Studio on the bulbs, Zahnfleisch, NS Dansorkest en Tunnelfist

De Verhalen

Tientallen jaren lang al spelen we in bands, meestal met dezelfde groep muzikanten. Tientallen jaren lang nemen we op wat we spelen. De legendarische bollenschuur in Hillegom gaf ons ruimte tot eindeloos uitproberen, vijlen en schaven. Na sloop van ons knusse muziekholletje bleven we de daar aangeleerde werkwijze hanteren, nu meestal in de oefenkelders van Merleyn in Nijmegen.

In vele opeenvolgende en parallelle incarnaties van steeds dezelfde band, zijn we in een genadeloos tempo nummers blijven vastleggen. Ook nu nog. Spelend werden we muzikanten, tapend hebben we leren opnemen.

In de loop der jaren namen medemuzikanten andere afslagen, gingen andere dingen doen dan muziek maken. Maar samen spelen blijft één van de mooiste dingen die er zijn, dus wij gaan met veel plezier door.

Behalve liedjes opnemen willen we op deze pagina’s de verhalen achter de liedjes vertellen.

“Iedere week een liedje.”

Jeroen de Haan en Martijn Rutte,
Nijmegen/Amsterdam, 28 oktober 2023

Zingende Louis is een natuurverschijnsel. Op Bunker van de dood laat hij horen wat hem zo goed maakt: 100% inzet, volume, toonvastheid en een vol en warm stemgeluid. Louis kan spontaan in gezang uitbarsten. Op straat, in huis, onderweg op de fiets of in de trein, in het café, het voetbalstadion of de supermarkt. Overal, behalve in de oefenruimte of opnamestudio. Hij zingt het beste wanneer er niets vanaf hangt. Het is dus zaak hem, pats!, achter de microfoon te zetten en de band te laten snorren, want als je uitgebreid gaat afspreken, inregelen en afstellen ben je hem kwijt nog voor je begint. Dan wordt het worstelen en mieren, wikken en wegen, twijfelen en tenslotte afhaken. Het duurde even voor ik dat doorhad.

Verder lezen? Klik dan snel HIEREerdere afleveringen:

1. Hoe het begon in de bollenschuur: Tunnelfist met Pity

2. Muziek, liefde en spelplezier: NS Dansorkest met Altijd Bij Jou Zijn